4 aug 14

Web: Kalimera apartments

Térkép: Google Maps

Kategória: Pigadia
Hivatkozás: Az oldal linkje1 hozzászólás.

 • Bejus70 szerint:

  Az épületben 6 apartman van, 3 a földszinten, 3 az emeleten.

  A földszintiekhez nagy terasz tartozik, az egyik gyakorlatilag egész nap árnyékos. Mi az emeleten laktunk, itt a középső apartmannak óriási az erkélye, a két másiknak viszont olyan kicsi, hogy épp csak egy asztalka és két szék fér el. Itt ruhaszárító kötél és csipeszek is vannak, két nagy törölköző fér el egymás mellett. A mi pici teraszunk kábé 3 órától árnyékos volt.

  Az apartman egy szobából áll, benne két összetolt ágy, asztal, két szék, fésülködőasztal székkel, konyhasarok mosogatóval, kétlapos villanytűzhely, alatta hűtőszekrény, ami tiszta, rendes. Nekünk kellett bekapcsolni, nyitott ajtóval várt, előttünk ezt is igen rendesen kitakarították.
  Edények minimális számban, 1 serpenyő, 1 lábas, 3-3 tányér, pár pohár, kés, kanál, ahány, annyiféle. Mosogatószert, szivacsot vinni kell, papírtörlő volt, mi is otthagytuk a miénket… A szobában van egy beépített szekrény, ezt nem használtuk, mert belül büdös, a ruhákat vállfákra akasztva a kis ablakok fölötti karnisra tudtuk akasztani. A fürdőszoba igen pici, tusolófüggönnyel, kézmosóval, vécével, pici kukával, itt is abba kell a használt papírt dobni. Van egy kicsi ablaka a helyiségnek, így az egész apartman könnyen átszellőztethető. Klíma nincs, álló ventilátor van a szobában, de egyszer sem kapcsoltuk be, olyan jól átszellőztethető a lakás. Két nagy és két kicsi törölközöt kaptunk, ezt és az ágyneműt kétszer cserélték, ekkor volt alapos takarítás is. A szemetet is ekkor ürítették csak, a többi napon meg mi vittük le.

  A háziasszonyt, aki az alagsorban lakik, egész héten nem látni. Érdemes tőle érkezéskor (amikor a papírjaitokat intézi) elkérni a wifi kódját és a széf kulcsát (ez a büdös szekrényben van, a szobában, mi nem kértük), különben vadászni kel rá.

  Nagyon jó helyen van az apartman, kilátással a tengerre, lenn, az utca végén, 50 méterre a strand, kábé 100 méterre, egy utcával feljebb szupermarket bőséges kínálattal, elfogadható árakkal, isteni péksütikkel. A városközpont 10 percnyi séta a tengerparton vagy a házak közt, ahogy tetszik.

  Viszonylag csendes hely, este hangosabb, amikor a nagy szállodákból megindul a turisták hada a központ felé illetve hajnalban, amikor az olasz lányok hazatámolyognak. Az utca túloldalán van a város egyik nevezetessége, az a bokor, ahol kábé 15 kóbor macska tanyázik, azokat egész nap látogatják, etetik, fotózzák mindenféle nációk. Ezen a területen van a hotelek közös kukája, ezt is ürítik naponta, tehát nem szaglik, a kilátásban meg úgysem emiatt gyönyörködik az ember.

  Az ágyból is egész éjjel hallani a tenger morajlását és érezni a kárpátoszi szelet a szobában, reggelente az erkélyen látni a napkeltét, tiszta időben ellátni ilyenkor Rodoszig, balra, a hegyek közt felismerni Othost, kell ennél több? Elfogult vagyok, tökéletesen megfelelt az igényeinknek ez az apartman.

  Meleg víz csak este 6-ig volt kábé, addigra kifürödték az ott lakók.
  Másnap délelőtt lett, addigra melegedett fel a tetőn lévő víztartályban.
  Szerintem nyaraláskor még a hideg vizes zuhanyozás is elviselhető, pláne Karpathoson.
  Fantasztikus hely ez a sziget, főleg az után, hogy korábban nem voltunk odáig Görögországért.
Vélemény?

*