12 júl 13

Web:

Térkép: Paul’s Garden Studios

Kategória: Charaki
Hivatkozás: Az oldal linkje1 hozzászólás.

 • Zérho szerint:

  Év: 2013.06.29 – 2013.07.06
  Sziget: Rodosz
  Falu: Haraki
  Szálló: Paul’s Garden Studios
  Koordináták: 36.166701,28.087473
  Telefon: (0030) 2244051001 – 2244051659, Mobil: (0030) 6944375322
  Mail: teostef@otenet.gr

  Eredetileg olcsó szállást kerestem a népszerű szállásfoglaló oldalon, és itt találtam rá a Paul’s Gardenra, amely kicsit drágábbnak tűnt a legolcsóbbnál, de jobb minőséget is sejtetett. Nem csalódtam.

  A szálló a kis falu legszélén fekszik. Itt csak a kabócák csapnak zajt, a fecskék csivitelnek, és olykor Bekekini mekeg egy kicsit. Virág és növény özön zúdul ránk. A házigazdák nagyon szívélyes, kedves emberek. Paullal (ez csak álnév, Stefanikisnek hívják) azt hiszem németül lehet beszélgetni, a feleségével Mariával görögül, a lányuk illetve unokáik tudnak kicsit angolul is. Ez nekünk magyar turistáknak éppen elég. Maria például görögül mutogatta el, hogy Bekekini mamáját elütötte egy autó, ők fogadták be a gidát, cumisüvegből szoptatták, felnevelték, és most ő a család féltett házikedvence.

  A szobát déli 12-től lehet elfoglalni, és ugyanaddig kell elhagyni. A mi repülőgépünk 23:30-kor indult haza, Paul felajánlotta, hogy addig maradhatunk amíg akarunk! Kaptunk ajándékba fél napot!
  Igaz mi is készültünk ajándékkal, Paulnak és az autókölcsönzősnek is vittem egy kis hungarikumot. Mindnyájan örültek a figyelmességnek.

  Vannak földszinti szobák és emeletiek. A fenti folyosóról (hosszú nyitott erkélyről) látható a tenger. A szobák tágasak, tiszták, járólappal burkoltak, új bútorokkal igényesen berendezettek, vonzóak. Az erkélyen műanyag asztal és székek találhatóak, ruhaszárító kötél is van.
  Szúnyogháló is. A konyha alapfelszereltséggel bír, lehet sütni-főzni. Hűtő van. Kenyérvágó kés nincs, csak rövid pengéjű, ám ezzel is megoldható minden feladat. A klímát csak egyszer kapcsoltam be, mert nem volt rá szükség. Nem zajos.

  A tengerpartot 5-10 perc andalgással lehet elérni gyakorlatilag forgalom mentes úton. Ez a partszakasz nagykavicsos, gyorsan mélyülő. Napernyő két nyugággyal 8 euróért bérelhető. A parton van egy koktélbár, mögötte a kanyarban egy étterem.

  5-10-perc autózással elérhető a közeli Agathi strand. Ez homokos parttal bír, sekély vízű, lassan mélyülő. Három-négy taverna működik rajta – ez már olyan sok, hogy nem tudtam pontosan megszámolni. Két illemhelység és átöltözésre szolgáló bodega is elhelyezést nyert a fövenyen.

  Étkezési lehetőségként Chef Tommy tavernáját tudom ajánlani a falu központjában. Aki a pizzát szereti, kicsit arrébb talál olasz pizzázót is. Errefelé találhattok még két minimarketet, és két autókölcsönzőt. Én a Haraki Rent a Car tulajdonosánál, Simeonnál béreltem egy Fiat Pandát.
  Először levélben megalkudtunk. A reptéri parkolóban a portásbódéban várt rám a kocsi kulcsa, beültünk és már mentünk is az éjszakába. Másnap kerestem fel Simeont, és rendeztem a számlát. A kocsi leadása is hasonló módom történt, leparkoltam a repülőtéri parkolóban, és
  átdtam a kulcsot a pénztáros kisasszonynak.

  Képeket találtok a népszerű szálláskereső oldalon, tényleg úgy néz ki. Néhányat küldök én is a szobáról – a rendetlenséget mi csináltuk.

  Végül az árakról:
  A szobát 2 főre és hat éjszakára 155 euróért kaptuk meg, két éjszakát itt aludt a másik lányom is teljesen ingyen.
  Az autó bérlés 7 napra 150 euró volt.
  Az autókölcsönző elérhetősége itt található: http://harakirentacar.com/
  Ha Ferihegyen akarod hagyni az autódat, ajánlom a Corner Parking -ot.
  Kihagytam valamit? Kérdezz!
Vélemény?

*