21 aug 12

Web:  Hotel Princess Flora

Térkép: Google Maps

 

Kategória: Kallithea
Hivatkozás: Az oldal linkje1 hozzászólás.

 • vargazoli szerint:

  Princess Flora***, ahol július elején egy kellemes hetet töltöttünk el.
  Mivel eddigi nyári szállásaink mind önellátó apartmanok voltak, ezért a szállodát és az ellátást összehasonlítani más hasonló kategóriájú és ellátású szállással nem tudom, csak a látottakról és az észrevételekről tudok beszámolni.

  A szállodát nyugodt helyen, Rodosz városától 3 km-re a Falirakiba vezető út mellett találjuk.
  A Princess Flora közvetlen közelében találunk egy minimarketet, ahol az ajándéktárgyak mellett kaphatunk palackozott vizet üdítőket és ás italárut.
  Két nagyobb szupermarkettel találkozunk a szállodától jobbra, ill. balra indulva kb.2-200m-re, ahová a nagyon forgalmas út mellett, az út mellett gyalogolva jutunk el.
  Ennek a két jól ellátott üzletnek egyetlen szépséghibája, hogy 21h-kor bezár.

  A szállodától kb.300m séta után találunk tengerparti strandot, ide egy kis utca vezet le.
  Ez a partszakasz sziklákkal határolt, homokos, aprókavicsos, keskeny.

  Kb 600m-re található a Sunwing-Sungarden szálloda strandja, ami szintén homokos, aprókavicsos, de viszont hosszú, széles, kiépített öböl, amihez a Sungarden szálloda kertjén és recepcióján keresztülvágva jutunk el..
  Itt a napozóágyakért és a napernyőkért fizetni kell, hogy mennyit, nem tudom, nem éltünk ezzel a lehetőséggel.

  Az All Inclusive ellátás keretein belül a 3 főétkezés között az úszómedence bárjában kaphatunk üdítőket (automatából), süteményt, fagylaltot a sör és ouzó mellett korlátlanul, a helyben sütött pizza és sandwich mellé.
  A szálloda bárjában 23h-ig nem, majd utána fizetős, az ellátás.

  A recepción bérelhető széf, ill. lehetőség van internetezésre is.

  A 3 főétkezésnél mindig vannak nap-nap után ugyanazok az ismétlődő fogások, de újdonságokkal is találkozhatunk, ezért egyhangúnak talán nem nevezném a kínálatot, csak nem kell megijedni az ismeretlen ízektől.

  A szoba egyszerűen berendezett, tiszta, hűtő, TV, és klímával felszerelt. Az All Inclusive ellátáshoz hozzátartozik a klíma is, egyébként fizetős, Kb:5-7€, ez attól függ, hogy hol helyezkedik el a szobánk, mert a naposabb oldalon többet, az árnyékosabb oldalon kevesebbet kérnek a klímáért.

  A szobákat minden nap takarítják, törölközőket minden nap, ágyneműt ritkábban cserélnek.
  A szobák csendesek, elég messze esnek a szálloda bárjától, így az esetleges éjszakai bulik sem zavarják a pihenésünket. A buliknak mindig csak a romjaival találkoztunk másnap reggel, amit gyorsan el is tüntetnek..

  Napközben csak a kabócák hangoskodnak, de állítólag ők így hűtik magukat.

  A medencénél napozóágya és napernyők szolgálják a pihenésünket a gondozott ápolt füves részen, ami minden nap fűnyírással, öntözéssel tartanak karban, a medencék vizét fertőtlenítik.
  Egyébként két medencéje van a szállodának, egy gyermek, és egy folyamatosan mélyülő, kb: 120-220cm-ig.

  Összességében a Princess Flora pihenésre kiválóan alkalmas, így is jellemezhetném: egy oázis a sivatagban.

  Buszmegálló a hotel előtt van, miután leintettük az autóbuszt, elérhető Rodosz város, illetve Faliraki. Taxit a Sungarden szálló előtt találunk Mi ezen közlekedési eszközök egyikét sem vettük igénybe, a sziget iránti kíváncsiságunkat tökéletesen kielégítette az Anubis Travel által szervezett fakultatív programok.

  A Princess Florát ezek alapján merem ajánlani a nyugodt pihenésre vágyóknak. Minden idelátogatónak kellemes időtöltést, jó pihenést kívánok.
Vélemény?

*