3 júl 11

Web:

Térkép:

Kategória: Faliraki
Hivatkozás: Az oldal linkje



1 hozzászólás.

  • TOP10 szerint:

    Megítélésem szerint a szálloda előnyei, és hátrányai kiegyenlítik egymást. Ennek figyelembe vételével megfelel a jelzett (görög) három csillagos kategóriának.

    Tudvalévő, hogy Faliraki a mulatós kedvű vidám, bohó fiatalok kedvelt települése. Sokan panaszkodtak arra, hogy éjszaka a behallatszó zeneszótól, részeg kiabálásoktól képtelenség pihenni. Az Evi ebből a szempontból védettnek számít, mivel a központtól kellő távolságra helyezkedik el. Akinek mégis mulatozni támad kedve, az egy hűvös, kellemes, 15 perces sétával elérheti a legfelkapottabb helyeket. Itt csak azt kell átvészelni, amikor éjjel kettőkor, háromkor hazaszédelgő, az úzó, és egyéb tudatrombolók hatása alatt álló szomszédok elefántokat megszégyenítő trappolása, ajtócsapkodása, főleg szláv nyelvű ordibálása, üvegek csörömpölése végre befejeződik. A hotel 7-8 (földszint, magasföldszint, I. emelet,) a hangot igencsak jól vezető, betonelemekből épített épületből, 240 szobából, és 34 apartmanból áll. A recepció, és az ott elhelyezett bár csillogóan tiszta, az 1980-as évek piros- fekete színezetű, műbőrök, és üvegcsillárok designéje által meghatározott. Rendszeresen öntözött, hatalmasra nőtt, sokhelyütt virágzó fákkal, és bokrokkal vegyített, a szivárvány minden színében játszó kerti virágok, zöld fű, tisztán tartott közlekedőrészek, napernyők, és nyugágyak teszik kellemessé a már-már parknak is nevezhető udvart. Jókedvre derítő a kabócák folyamatos cirpelése. Középen helyezkedik el a kissé túlfertőtlenített feszített tükrű, elég nagyméretű medence, a bár, és az étterem. A kisgyerekeknek külön játszótér, a nagyoknak röplabdapálya állt rendelkezésükre. Ezek után eléggé lehangoló volt a földszinten (a valóságban alagsornak is felfogható) szobánk, amit 38 lépcsőn közelíthettünk meg. Hófehérre meszelt falak, tiszta ágynemű, kisasztal, bőröndtartó, klímaberendezés (igénybevételéért külön kell fizetni) ruhásszekrény, pici hűtő, telefon, éjjeliszekrény a berendezés. Mondhatnám: minden, ami kell! A szobának azonban nincs ablaka, csak egy mennyezetig érő tolóajtó nyílik a hosszú, árnyékos, közös balkonra, ahol minden szobához tartozik egy kis asztal, két székkel. Éjszakára nem szívesen aludtam volna nyitott ajtónál, így viszont a klíma nélkül elviselhetetlen a meleg. Én még ekkorka fürdőszobát sose láttam! Méretéből adódott több kényelmetlenség. Nevettünk azon, hogy a függönnyel leválasztott zuhany (30 x 100 cm-es) csak lapjával használható. Kimondottan bosszantó volt, hogy minden alkalommal a hátsómra csapódott a WC tető, mivel a víztartálytól nem lehetett egyenesre állítani. Igyekeztünk minél kevesebbet a szobában tölteni. Jól érintett, hogy valamilyen ismeretlen okból nálunk szinte minden nap új ágynemű, és törölköző várt, míg a szomszédunk kérés ellenére sem részesülhetett ebben a kegyben. Jó szolgálatot tett a magunkkal vitt szúnyogriasztó.

    Szerencsénkre szeretjük a görög ételeket, így elégedettek voltunk a kizárólagos görög konyhával. Reggelire mindig ugyanaz, de nagyon nagy volt a választék, kávéval, teával ízlés szerint. Ebédnél, mindennap más, öt féle főétel, sütemények, négy féle fagyi, hat féle saláta alapanyag (mindenki maga ízesíthette) gyümölcsök volt a kínálat. Vacsorára szintén többfajta meleg étel, salátákkal, többször leves is szerepelt a menün. Italként a sör, vörös, és fehér bor,4 féle üdítő, és a víz között választhattunk. Megkóstolhattuk a finom joghurtot,tzatzikit,többféle tengeri halat, szuflakit, gíroszt, musszakát, eredeti görög salátát,igazi görögdinnyét, stb.

    A tengerparti strand 15-20 perc alatt sétálva elérhető. Vannak, akik a szállóhoz közeli réten vágnak keresztül. Én nem vagyok ennyire bátor, különösen mióta megtudtam, hogy szép hosszú kígyók is vannak a szigeten, így Falirakin is. Nem kell félni – mondták – mert csak az egereket pusztítják.




Vélemény?

*