12 aug 14

Web: Facebook

Térkép:

Kategória: Pigadia
Hivatkozás: Az oldal linkje1 hozzászólás.

 • Botta Kati szerint:

  Three Stars Apartmanház, Karpathos, Pigadia
  A Three Stars apartmanház két légterű, a fürdőszoba elég nagy. A nappalit egy ajtó választja el a hálótól, így aki korábban kel, nem zavarja a másikat az alvásban. A nappaliban van egy asztal 2 székkel, 1 kihúzható kanapé, konyha. A terasz nagy, mert mind a nappaliból mind pedig a hálóból ki lehet menni, a szokásos 1 szék, 2 asztal van ott. A teraszon van két zsinór csipeszekkel, ez a szárító. Az áram is a szokásos módon működik: mágneses kulcs a bejárat mellett, ha ráteszed, van áram. Nyugodt környék, szemben egy másik apartmanház medencével. Szintén – a terasszal szemben –
  hegyoldal van, este jön egy pasi birkákkal, de nem zavaró, inkább szórakoztató. Csendes nappal és éjszaka is, Pigadia centruma legalább fél óra séta. Érdemes kocsit bérelni. A legközelebbi három strand gyalog 10-30 percre van, változatosak, van teljesen homokos, van kavicsos, az egyiknél (ahol egy szörf deszka van kitéve), rögtön a part elején csúszós lapos köves). Kb. 1 km-re van viszont egy olyan partszakasz, ahol kialakult egy kis lagúna, kb. 30 cm-es víz áll benne, 30 fokos és isteni benne pancsolni. A legközelebbi minimarket kb. 600 méter a főúton és szintén itt van egy taverna, Nostimies Nena’s – egy iszonyat energikus, szuper kedves csaj a tulaj – és irtó jól főz.
  A szállás hátrányai: ha nem kérsz légkondit, iszonyat meleg van, volt, hogy éjjel 2-kor a teraszon próbáltam levegőt kapni. A WC nyomógombos, kb az 5-8. lenyomásra jön a víz. (Szóltunk, de csinálták meg). Ha nem vagy autós, mindentől messze van (ez szubjektív, van, aki szeret sokat gyalogolni). A szúnyogháló nem működik, bár a szinte állandó szél miatt nem is volt szúnyog. Konyhai felszereltség: néhány pohár, tányér, egy serpenyő, a vízforraló feketéllik a lerakódott vízkőtől, de találtunk egy kis küblit, amiben a reggeli kávéhoz tudtunk vizet melegíteni. A frigó csendes, viszont a mélyhűtőnek nincs ajtaja, ezért maximum 2-esen szabad csak használni, az üveges víz szó szerint megfagyott első nap, mert lazán feltekertem 4-re.
  Szoba van a földszinten is, de azt úgy kell elképzelni, hogy fél pince mélyen. Oda nem süt be annyira a nap, biztos hűvösebb is, viszont a kilátás semmi. Emeleti szobát érdemes kérni. A 6-os szoba a a legszélén van, a szomszéd teraszról sem látni át. Viszont szinte egész nap süti a nap a teraszt, ezért mi napközben lehúztuk mindkét helyiségben teljesen a rolót és kinyitottuk a mosdó kis ablakát, így nem volt olyan nagyon fülledt, mire hazamentünk. Az apartmanház hátsó része – amelyről a szobák nyílnak – a nagy semmire néz, meredek földre, ami végül is mindegy, mert ott úgysem álldogál az ember. Biztos lesz majd ott is valami egyszer talán.
Vélemény?

*