8 szept 11

Web:

Térkép:

Kategória: Faliraki
Hivatkozás: Az oldal linkje2 hozzászólás.

 • Kismacska1973 szerint:

  Hotel Faliraki Bay***
  2010 Júniusában előszezonban voltunk ebben a szállodában, félpanziós ellátásban Neckermann szervezésében . Vegyes érzelmekkel gondolok vissza a szállodára, de összességében azt kell mondjam, hogy ár érték arányban jó választás volt.

  Előnyök:

  • Falirakinak egy csendesebb részén van , de nem túl távol a központtól
  • A szoba és a fürdőszoba is tiszta és tágas
  • Takarítás, törölköző csere rendszeres
  • Reggeli a kategóriának megfelelő, nem kell sokat várni tőle és akkor nincs csalódás. Én a görög joghurtot kimondottan pozitívumnak tartom.
  • Vacsora menü választásos volt. Salátabár és egyfajta leves az előétel. A főételt lehetett két fajta menüből előre kiválasztani. Desszert általában gyümölcs volt. A vacsorához fogyasztott italért külön kellett fizetni. Az ételek ízletesek voltak, de ettem azért már jobbat is.
  • A medence tiszta, és elég nagy is
  • A tengerpart közel van, de mi nem itt fürödtünk, úgyhogy erről részletesebben nem tudok nyilatkozni
  • Supermarket és egyéb vásárlási, autóbérlési lehetőség a közelben
  • Az indulás napján 12- ig kellett volna elhagyni a szobát de 20 Euro felárért maradhadtunk estig

  Hátrányok:

  • Az előszezonban a klíma még térítés ellenében sem működik. A legfelső emeleten elviselhetetlen volt a hőség. A recepciós ventillátorát ugyan megkaptuk, de ez nem sokat segített, nem lehetett aludni a hőségtől és a szúnyogoktól. Ez utobbiak immunisak az itthon jól bevállt RAID elektromos riasztóra.
  • Egy közeli szállodában rendszeres az esti karaoki éjszakába nyúlóan
  • Minden hajnalban jön a kukás autó, és a fém konténereket nagy robajjal űríti, szóval tuti felébredsz rá , ha pont erre néz a szobád. Az oldalról tengerre néző szobák mind a kukák felé is néznek egyben.
  • A szobában van hűtő, de csak térítés ellenében kapcsolják be, ha jól emlékszem 20 Euro volt egy hétre
  • A takarítőnő két könyvünket is kidobta, mert a fürdőszobában hagytuk őket. Reklamáltunk, de azt mondták, hogy miért hagytuk a fürdőben…
  • Nincs WIFI, csak egy pénzbedobós számítógépen lehet internetezni (2010-ben így volt, azota nem tudom hogy változott-e )

 • Ian szerint:

  2016 szeptemberében voltunk itt, 12 napot. Aeolus szervezésű út volt, pozsonyi fel és leszállással. Ide sajnos az iroda nem szervezett transzfert, ezt egyénileg kellett megoldani: de ez nem volt problémás, több cég is foglalkozik autó őrzéssel a reptér közelében. Mi ezt választottuk: http://www.parkovanienaletisku.sk/
  On-line minden intézhető, ott kell csak fizetni. Korrekt cég, nem volt semmi probléma, ha késik a járat, nem számítanak fel felárat. Az árban hoznak-visznek, igény szerint. Angolul csak kicsit beszélnek, inkább a német megy nekik, de volt ott egy férfi aki magyarul is tudott.

  Nos, akkor a hotelről is pár szó: érzésem szerint két részre lehet tagolni, nekem úgy tűnt, hogy van egy régebbi és egy új egysége. A régebbi hegyre és egy belső udvarra néz, míg az újabb a medencére és tengerre néző szobákkal rendelkezik. Ég és föld a két rész közti különbség, ez a fényképeken is látszik majd.

  Mi érkezésünkkor a régi részbe kerültünk, egy udvarra néző alagsori szobába. Ez nem a legjobb választás, mert a bútorzat is épphogy megfelelő, továbbá sok a szúnyog is a belső füves rész miatt. Kicsit lehangoló volt és másnap szóvá is tettük, hogy mi hegyre néző szobát foglaltunk és kérjük, hogy cseréljék ki. Az idegenvezetőnek is jeleztük a problémát, ő egy szlovák hölgy volt. Megígérte, hogy közbenjár a szoba csere érdekében, mert leszögeztük, hogy ha nem sikerül, akkor jegyzőkönyvet fogunk felvetetni az esetről és kárpótlással fogunk élni az utazási iroda felé.

  Csupán egy napot kellett csak várni és amilyen szobát kaptunk cserébe, az a legszebb álmainkat is felülmúlta! Szerintem mi kaptuk a legjobb apartmant, mert ez már két szobás volt: óriási terekkel, két hatalmas franciaággyal, felújított szobákkal és fürdővel. Erkély is tartozott hozzá, ez tengerre néző volt.

  Egy szavunk sem lehetett, mert minkét részről (hotel + idegenvezető) megtettek mindent, hogy helyrehozzák a kezdeti bakit. Talán hozzájárult valamilyen szinten, hogy két kisgyerekkel utaztunk, mind a hotelben, mind a szigeten (ezt már régebben is tapasztaltuk Görögországban) nagy kedvességgel és szeretettel viszonyulnak a kicsikhez.
  Tehát számunkra a szoba kérdés végül is, heppienddel :) végződött.

  A szobáról: ez a rész mint írtam felújított, új bútorok, viszonylag nagy erkély, mindkét szobában tv (csupán pár csatornával, de ez számunkra nem volt érdekes), hűtő is volt a szobában, ez fizetős, illetve légkondi is, ez viszont szeptemberben már nem szükséges. Nagy szekrény és beépített szekrény is volt a szobában, továbbá plusz asztalok, tehát a pakolás sem okozott gondot. Csak mellesleg megjegyezve, a megérkezésünkkor kapott szoba ilyen tekintetben is szerényebb volt, valamint ott ment le egy szennyvíz elvezető cső a beépített szekrényben, ez is csökkentette az amúgy is kicsi komfortérzetet.

  Étterem (mi félpanzióval voltunk): reggelire két, esetleg három féle felvágott, sajtok, zöldségek; paradicsom, paprika, lilahagyma, olivabogyó. Néhány fajta kenyér, joghurt, méz, hígított gyümölcslé, tea, tej. Esetenként tojás. Alapvetően nekünk bőven megfelelt.
  Vacsorára általában 3 vagy 4 féléből is lehetett választani, ez is kielégítő volt. Néha fagylatot is adtak, máskor görögdinnye vagy sütemény zárta az étkezést. Itt már fizetni kellett az italért, de ez általánosnak mondható.
  Külön kiemelném, hogy bár és étterem is van a hotelben. Ez utóbbi nem is drága, mi is ettünk itt.

  A szobákat naponta takarítják és fontosnak tartom megemlíteni, hogy a személyzet kifejezetten kedves volt. Ez persze nagy részben a gyerekeknek szólt. Apropó gyerekek: mint írtam a személyzet nagyon kedveli őket, de sajnos akadt pár vendég aki kifejezetten ellenszenvesen viselkedett a gyerekekkel. De a szálló többi vendége egyáltalán nem bosszankodott a gyerekek jelenlétén. Sőt, többen még szóba is próbáltak elegyedni velük. A hotel vendégei főként németek és hollandok, bár magyarokkal is találkoztunk az ott töltött idő alatt.

  A belső udvaron medence is van, leválasztott gyerekrésszel. Körben napágyak, kiváló hely a relaxra :)

  A wi-fi legjobban a recepció környékén fogható, de a medence körül is tudtuk használni. Ez ingyenes. A szobákban már nincs térerő, bár a mienkben, mert közel volt a recepcióhoz, időnként sikerült “befogni”. Néha-néha, a közelben lévő más, nem kódolt hálózatokra is sikerült “ráállni”.

  A tengerpart kb. 5 perc kényelmes sétával elérhető és kifogástalan: lassan mélyül és homokos-aprókavicsos. Édesvizű tusolók is vannak. A parton és útközben több étterem is van, mi általában a “Family”-ben ettünk. 15€-t óriási tálat adtak minden finomsággal. A hotel szomszédságában van egy kis bolt is, az alapvető dolgok kaphatóak benne, de elég drága. A Rodosz városba vezető út túloldalán van egy hotel, ahol esténként zenés műsor megy, bár hangos, de alapvetően nem zavaró. A közelben van az Efrem autókölcsönző, mi is innen kölcsönöztünk autót (már itthonról, 20€/nap).

  Pozitív:
  - a felújított szobák, főként ha tengerre nézőek, kiválóak
  - félpanzió esetén jó az ellátás + az étterme sem drága
  - kedves személyzet
  - viszonylag csendes környék, de a központ sincs túl messze
  - éttermek, autókölcsönzők a közelben
  - a tengerpart pár perc séta
  - medence + gyerekmedence

  Negatív:
  - ha a régi részt kapod, az nem a legjobb
  - a közelben lévő zajos hotel
  - néhol kicsit “görögös” a környezet, de hát aki Görögországba utazik, az tudja ;)
  - esetenként előforduló nem “gyerekbarát” vendégek
  - wi-fi csak a földszinten, a recepció és medence környékén működik

  Végezetül: mennénk-e ide máskor is? A válasz egyértelműen igen, ha az új részbe sikerül foglalni.
Vélemény?

*