20 márc 10

Web: Hotel Achilleas Beach

Térkép: Google Maps

Kategória: Mastichari
Hivatkozás: Az oldal linkje



2 hozzászólás.

  • 2009 év augusztusában, a családommal töltöttünk el egy hetet a csodálatosan szép Kos szigeten lévő, Hotel Achilleas Beach-ben.
    A szálloda a finom fehér homokos tengerparton található a sziget északi oldal közepénél. A Meltemi szél által állandóan volt kisebb-nagyobb légmozgás, amely fehér hullámzó fodrokat lejtett a tenger, égszínkék vízén, csak megjegyzem, hogy több gyermek örömére :D .
    A naplemente is szépséges gyönyörű, felejthetetlen élményt nyújtott innen számunkra. A hotel egész területen szebbnél-szebb pálmafák és virágzó virágok színesítették sétánkat, bármerre mentünk.
    A szobánk elég tágas volt, tv–vel, telefonnal, hűtőszekrénnyel, nagyon kényelmes ágyakkal ellátott, az aljzat pedig hidegburkolatú. Fürdőszobában kád, hajszárító, nagy tükör és márvány asztal mosdóval. Erkély közepes nagyságú asztallal, székekkel, oldalról pedig láthattuk a tengert és a közeli Kalymnos szigetét. Fizetés ellenében lehetett légkondit, tv-t ill. széfet bérelni. A szobákban minden nap takarítottak és kétnaponta pedig a törölközőket cseréltek.
    Kettő medence található a hotel területén. A nagy fürdőmedence 160 cm mélységű és a kicsi pedig a gyerkőcöknek nyújt lubickolási lehetőséget. Büfé a parton és a medencéknél is van, ahol szintén ingyen lehet fogyasztani a különböző hűsítőket, szendvicseket.
    Az animátoroknak köszönhetően reggeltől, késő estig minden korosztály megtalálta magának a szórakozási lehetőséget. ( pl. vízitorna, vízilabda darts, golf, aerobik, tenisz, asztalitenisz, kosárlabda, különböző erőgépek ).
    A héten egyszer „Görög Est” -et rendeztek.
    Ebben a hotelben csak all inclusive ellátással lehet menni, de biztosan állíthatom, hogy mindig változatos és finom, ízletes ételeket kínáltak. Mivel elég nagy az étterem, ezért soha nem kellett várnunk üres asztalra. A fenti étteremben előjegyzés után lehetett vacsorázni. Ott viszont a hét minden napján más országok nemzeti ételei közül választhatott a vendég. ( pl. Kína, Olaszország és Görögország ).
    A hotel előtt található egy kicsi bolt és mellette pedig egy autó és motor kölcsönző.
    A személyzet nagyon kedves és segítőkész mindenhol, minden időben ;) .
    A közelben, kb. 6 km- re található a “Lido Waterpark”, ahová a hotelnek saját busza viszi át a nyaralókat.
    A nem messze található Mastichari halászfalu közelíthető meg kb. 15 percnyi sétával este a kivilágított, betonozott úton a part mentén. Innen indul Kalymnos szigetére hajó, busz járatok pedig a Kos szigeten lévő városokba.
    Repülőtér kb. 6 km, Kos város pedig 22 km.
    Mivel a hotel a sziget északi részén és közepén van, ezért véleményem szerint tökéletes helyen fekszik, ahonnan mindent könnyedén meg lehet közelíteni az adott járművel.
    Szívből tudom ajánlani minden leendő és visszatérő utazónak a Hotel Achilleas Beach-t és biztos vagyok benne, hogy ha egyszer visszatérek családommal, akkor ismét ezt a fantasztikusan szép szállást választjuk.
    Javaslom még a részletes élménybeszámolómat és fotóalbumomat Zsannazsu /P.Zsuzsó/néven :) .

    http://www.kos-sziget.sokoldal.hu/

  • zsebkuty szerint:

    Sziasztok!
    Elöljáróban engedjetek meg annyit,hogy sosem jártam szállodában,sehol sem,pedig voltam már pár Görög szigeten.
    Igazából kiváncsi voltam egy igazi,görögös szigetre,tiszta,homokos parttal,ahonnan lehet hajóval átruccanni egy másik kis szigetre,igy ez a hotel került képbe.Aztán Zsannazsu beszámolója és sok segitsége feltette az i-re a pontot.
    Első pillantásra szerelem volt!A hatalmas fikuszfa a recepció előtt,a sok bouganvillea,banánfa,rengeteg pálma…ma is beleborzongok.Mindennap délben takaritanak a lányok,akikkel nagyon jóba lettünk,lepedőcsere 2naponta volt.Bungalóépületek sorakoznak a tiszta tenger partján,még a legtávolabb lévő bungikból is pár perc csak a part,ahol a napernyők és ágyak ingyenesen használhatók,csak időben kell lemenni,mert dél körül általában elfogynak a szabad helyek.Mi 2010.június14-től voltunk itt,még nem igazán főszezon,de minden tökéletes volt.
    Ellátás:mi nem kaptunk karszalagot,mindenki all.inkluzivon volt.
    Reggeli:mindenből bőséggel volt,azonnal pótolták,ami elfogyott.Többfajta kenyér,péksüti,görög joghurt gyümölcsökkel,rántotta 2fajta,sült virsli,főtt tojás,szalámik,sajtok,olivabogyók,rengeteg zöldségféle…egyszóval,szerintem nem is 3hanem legalább 4csillag.
    Ebéd és vacsora:többfajta főétel,legalább 2fajta tonhalfilé valamilyen mártásban/paradicsom,tejszin/marhahús mártásban,sült csirke,bárány grillezve,csirke mártásban..tehát volt minden,nem lehetett éhezni.Váltakoztak naponta az ételek,nem lehetett megunni.Volt a vegáknak is pl.töltött articsóka ill.paradicsomos okra-ezek nagyon finomak,kóstoljátok meg,érdemes.Görög kaják is voltak,pl.mousaka,töltött paradicsom,pastitio,egyszer a két hét alatt volt gyroshusi,sült krumpli mindennap…rizs többféle,volt polipos-paradicsomos is!Italautomatákból nyomhattad magadnak a sört/akár reggelire is:)/bort,kávét,kakaót csinálhattál magadnak,volt meleg tej-hideg tej,tea…minden!Éhenhalni nem lehetett és még igazi kóla ill.fanta 2fajta is rendelkezésre állt az étteremben,a medencebárban,a parton lévő másik bárban is.
    Medence:szuper,enyhén sós vizzel,kb.23fokkal,1.60m a legmélyebb résznél és nagy,olimpiai hosszúságú:)Kisgyerekeknek volt egy külön medence.
    A recepción lehetett a hotelbuszra jelentkezni,ami 2.50Euróért vitt be Kos városába,reggel 9körül indult és délután 15.00körül indult vissza onnan,ahol letett minket.Ugyanitt szólhattok,ha Aquaparkba szeretnétek menni a gyerkőccel,mert a hotelnek saját tulajdonban lévő parkja van pár km-re a hoteltől és a saját busz azt hiszem,ingyen elvisz…/ez nem biztos,mert mi nem voltunk,csak azért irom,hátha érdekel valakit/
    Tengerpart:ha kifogjátok a jóidőt és szélmentes napokat/nálunk a két hétből 3napot fújt kb.60-nal a szél,ami nagyon jólesett a melegben/a tenger nagyon tiszta.Mivel Masticharinál alapból nagyobbak a hullámok,azért reggelente kihozza a tengerifüvet,amit igyekeznek eltakaritani,de néha 1méteres sávban megmarad,azon átléptem és már pancsoltam is a jó meleg/23-24fokos volt/vizben,nekem pont jó volt,kicsit frissitő,amit szeretek:)
    Mastichari falu kb.20perces séta a hotel melletti kis úton végig.A kikötőhöz visz az út,ahonnan el lehet jutni Kalymnosra a komppal!Ajánlom!
    A szoba elég tágas volt,nagy beépitett szekrénnyel,kényelmes,elég jó tartást biztositó matracos ággyal,kis asztallal,székekkel,erkéllyel,lemenő napsugarakkal…hhhmmm,egy álom volt!A fürdő része is tisztán tartott,KÁD-dal,nagyméretű mosdókagylóval.Szuper volt!
    Még annyit,hogy volt egy nagyon jó élményünk,ugyanis azt hittem,fizetni kell 5EU-t naponta az egyéni légkondiért/infós papiron ezt olvastam-angolul/.Mivel nagyon meleg volt,beüzemeltettük.20EU-kauciót kértek,azt hittem,majd az utolsó napon még pluszban 13napX5EU-t kell fizetnem,de visszaadták a kauciós pénzem és nem kellett semmit sem fizetnem,igy INGYEN van a légkondi,tudjatok róla!Nagy meglepi volt,hogy maradt pár Eurónk,igy a hotel által üzemeltetett kis boltban elköltöttük ajándékokra!Ott azonban ne vegyetek semmit,csak végszükség esetén,mert minden 2Xannyiba kerül,mint Mastichariban vagy Kos városban.
    Remélem,nem untattalak benneteket,ha még egyszer Kosra mennénk/nagy sansza van:)/CSAK ebbe a szállodába fizetnénk be!!!
    Ár-érték aránya KITŰNŐ!




Vélemény?

*